Teamutvikling av styret

Det å være i et styre for en fotball klubb er ikke lett. En av Norges mest rutinerte styreproffer, advokaten Mimmi Berdal har uttalt at det å sitte som styreformann i Stabæk fotball, var det vanskeligste styreoppdraget hun hadde hatt.  Mange mennesker tiltrekkes av fotballen fordi den er så populær og er en bransje som stadig er på den mediale dagsorden internasjonalt, regionalt og lokalt. Alle mener noe om fotball, og på en kamp der det er 10 000 tilskuere på tribunen, må trenerne på begge lag akseptere at det også i tillegg til dem er 10 000 trenere på tribunen. Det er vel dette som også har gjort fotballen til verdens største og mest populære idrett.

Men å gå fra en vanlig jobb som advokat, økonom, eiendomsbransjen, helsesektoren, offentlig sektor eller hva det måtte være, til å gå inn i fotballbransjen er noe helt annet. Min erfaring er at menneskene som går inn i et styreverv i fotballen blir overrasket over kompleksiteten, emosjonene og endringshastigheten i fokusområdene fra en dag til en annen. I tillegg kommer man i offentlighetens lys på en helt annen måte enn mange gjør i sin sivile jobb, der media, supportere og andre «aksjeeiere» stadig vekk kommer på banen med ulike agendaer og påvirkningsagenter. 

For et styre å manøvrere i dette landskapet, kreves det kompetanse om fotball faget og fotballens kompleksitet. Derfor blir styresammensetningen og måten man jobber på avgjørende for resultatene på banen. Man må styre etter en strategi der fakta vinner over følelser, når viktige avgjørelser skal taes.

Previous
Previous

Identitet, strategi og klubbutvikling

Next
Next

Trenerveiledning og trenerutvikling